Wenst u meer informatie? Bel ons +32(0)52446668
Laden
Bezig met toevoegen...

Over ons


Image titleVoor het ontstaan van Bierhandel De Wilde, dienen wij samen met de stichter, Armand De Wilde, terug te keren naar het jaar 1958. In dat jaar heeft Armand de stap gewaagd om naast zijn werk ’s nachts op de fabriek, een burgerronde te starten in de streek van Zele en Overmere en dit in samenwerking met een op dat ogenblik totaal onbekende brouwerij Piedboeuf uit Jupille.

De eerste maal ging Armand huis aan huis met drie gratis flesjes, de week nadien deed hij opnieuw zijn ronde om de lege flesjes op te halen en om te trachten de eerste klanten te werven.

Stilaan werd de ronde groter en besliste Armand om het fabriekswerk stop te zetten en zich volledig toe te leggen op zijn goeddraaiende zaak. Ondermeer door zijn toedoen kreeg de brouwerij Piedboeuf, nu beter bekend als Jupiler, naambekendheid in de streek.

Al vlug bleef de zaak niet meer beperkt tot een burgerronde en startte hij met de levering van bieren en frisdranken aan horecazaken. De zaak werd uiteindelijk zo groot dat ook zoon Willy mee in de zaak stapte.

In 1978 kon Armand een veertigtal horecazaken van de overleden heer Piet Van Winckel uit Lokeren overnemen. Armand stapte op 23 november 1978 samen met zijn echtgenote Ivonne Dierick, hun zoon Willy en dochter Rita met hun respectievelijke echtgenoten Erna Melkenbeek en Robert Robberecht naar de notaris voor de oprichting van B.V.B.A. Bierhandel De Wilde. Dit kan worden beschouwd als een nieuwe start en is de basis van de huidige familiezaak.

Image titleIn 1985 werd beslist de burgerronde, die toen reeds was uitgegroeid tot meer dan 2000 klanten, wegens tijdsgebrek af te stoten en over te laten aan een aantal kleinere bierhandelaren die klant waren in de B.V.B.A. De hoofdactiviteit werd verschoven naar levering aan horeca en de doorlevering aan kleinere bierhandelaren.

In 1989 besliste Willy om een andere weg in te slaan en verliet hij de zaak.

In 1991 kwam ook de kleindochter Tania Robberecht in de zaak werken. Sinds 1 januari 1999 is Carl Van Goethem, de echtgenoot van Tania, de ploeg komen versterken.

In 2004 hadden wij de mogelijkheid om een deel van het braakliggend stuk industriegrond naast ons gebouw aan te kopen. Dit was dan ook de aanloop van het nieuwbouwproject dat wij in 2005 hebben gerealiseerd en dat aanleiding heeft gegeven tot de modernisering van de bedrijfsgebouwen.

In dit project is ook de bouw van een gespecialiseerde drankenwinkel begrepen, die sinds het laatste weekend van augustus 2005 zijn deuren heeft geopend. Hierdoor kunnen wij ook ons particulier cliënteel van Zele en omstreken op een professionele van dienst zijn.Image title

In mei 2014 hebben wij de mogelijkheid gekregen om lid te worden van Prik & Tik. Dit is een groepering waarin onafhankelijke bierhandelaren uit het Vlaamse landsgedeelte hun krachten bundelen om samen hun steeds moeilijker wordende concurrentiele positie te blijven handhaven. Prik & Tik verdeelt maandelijks een drinksfolder met interessante promoties.

Sinds maart 2015 hebben wij onze activiteiten nog verder uitgebreid met de opening van een tweede drankenwinkel te Moerzeke (Hamme). Met de opening van de Moese Drankencentrale kunnen wij nu ook de mensen van Moerzeke, Hamme & Dendermonde hetzelfde productassortiment en dezefde service aanbieden.

De hoofdactiviteiten van Bierhandel De Wilde spitsen zich nu toe op de levering van bieren, frisdranken, wijnen, sterke dranken, koffie en alle toebehoren aan horecazaken, bedrijven en kleinere bierhandelaren.

Met de ontwikkeling van deze website, met geïntegreerde webshop, willen wij ons productassortiment aan het grote publiek op de online-markt kenbaar maken.

Laden
Laden